Bez milosti….

A zase. Milost pro zločince Baláka je sice dalším důkazem, že místo hlavy státu sedí na Hradě gauner „bez záklopky“, ale určitě není překvapením. Zduřelé ego zbavilo učitelského synka přátel už v Kolíně, proto je na stará kolena vděčný i za šmejdy. Pamětníci vědí: charakter pro něj byl a je záhadou sudoku.

Zeman je obšourník podlosti. Nemá svědomí, natož pak čest. Už je mu všechno fuk: mandát chce dožít jako král. Zadarmo a s péčí v luxusu. Ještě rok v lánské oboře, pak o metry dál: staví mu vilu na míru. S Balákem, technikou, dřevem i kamenem hned vedle po ruce.

Milost má za prospěch. Osobní. Ne za úlitbu cizí nemoci a ranám osudu. Dostal ji Kájínek..za hlasy ve volbách. Dostal ji Podroužek, když krátil daně a řídil pod parou. Dostane ji Babiš, než půjde za katr za tunel na prachy Evropy. A taky Vráťa, dojde-li na požár a tučnou pojistku.

Přesto je naděje; nic není ztraceno. Novelou Ústavy č. 71/2012 Sb. je Zemanova procesně právní imunita omezena jen na dobu výkonu prezidentského mandátu. Jinými slovy jej lze pak stíhat za trestné činy. Důvody by byly. O kabelky Ivany Zemanové ale nepůjde. Zato mrknout se na ruské kšefty kolem nebude od věci. Mařenka už nic nezařídí, Blažek má rozum, s vlekařem bez moci si soudci nezadají, státní zástupci si doufejme troufnou a milost nástupce doufejme nikde.

Čas plyne jako řeka. Rychle: za 342 dní vyženeme vrchního čuňase z chlíva. I s kumpány a Balákem. Žádná veterina, žádná milost. Zato vyšetřování, soud a „zabijačka“. Jen játra nebudou, lhůta jim prošla. Podklady připravím, snad se někdo přidá. Všechna zvířata jsou si rovna…

Mohlo by se vám také líbit...