Tomio Okamura. Lenin blbých

Rozčilení nepomůže. Dvacet nácků ve sněmovně zavětřilo šanci být bohy lůzy. Stačí k tomu málo: okupace řečnického pultu, agresivita, obsahový balast a rétorické bláto. Tisíckrát „jako“ a tisíckrát „vlastně“. Víc ani neumí. Lékaře, právníky, akademiky, ekonomy a filozofy tu okřikuje Okamura, nevzdělaný drzoun s kily másla na vlastní hlavě a životopisem s trhlinami. Čím větší mindrák, tím větší řev. V historii nic nového: čalouník světovým masovým vrahem, týraný gruzínský kluk katem vlastních milionů, truhlář mučitelem i hrobníkem „třídních nepřátel“, tupec s mocí totality co vyrábí brojlery…to všechno tu bylo. A může být znova, šibenice v ulicích už zase máme. A adresy „nepřátel“, poslanců, vědců a lékařů, jsou k mání v prostoru: Včera tam chrapouni strašili rakvemi, dnes hrozí násilí.

Metoda funguje. SPD zdržuje tyjátrem, ve dne i v noci. Poštívá lůzu a ta řičí blahem, už ani neví proč. Zpackané životy si léčí odporem. Proti úspěšným, nadaným rozumem. Proti bohatším z dřiny. Proti tolerantním a pokorným. Proti vzdělaným. Proti slušným. Proti zodpovědným k sobě i druhým. Proti všem, kdo nejsou jako oni. Okamura má přitom pandemický zákon u zadele, o něj mu nejde. Chce chaos, rozvrat, destabilizaci země. Ve prospěch Putina rozklížit Evropu hned v jejím srdci. Je Leninem blbých, za to je placen.

Obstruovat neznamená paralyzovat parlament a odtud zemi za naše prachy ve prospěch Kremlu. Svoboda není anarchie. Virus zpomalil, ale může se vrátit. Stát chrání většinu, když menšina nechce a zákon být musí. Propříště. Kdyby snad. Sněmovní nácci mají teď fofr: covid jim umírá a téma vychládá. Hrají si s ohněm: moc dobře vědí, že je nás víc: spoléhají na naši slušnost a zdrženlivost. Všeho je dočasu. S jídlem vždy roste chuť: až jejich úderky ohrozí nás a rodiny, pak skončí mír. To nikdo nespraví, ani stát, ani jeho hlava. Ani Petr ani Pavel. Důsledky půjdou za vůdci: za Okamurou, za chcíplým psem Janečkem, za jmény šmej.ů, kteří za fašizaci antivaxerů vybírají prachy.

Šanci je zastavit stát má. V intencích zákona se s nimi nemazat. První vlaštovka tu už je: za hrozby smrtí, za lži a paniku vazba a kriminál. Jinak to nepůjde. Okamurova SPD je podle zprávy vnitra o extremismu a předsudečné nenávisti …extrémistická. Zpráva uvádí, že zůstává nejvýznamnějším uskupením s dominujícími „xenofobními a vyhroceně nacionalistickými prvky“. Poznat sama sebe může SPD i ve Výroční zprávě BIS. Zaregistrovat v kakofonii zvuků Okamury protizákonný tón pak nemůže být těžké…je-li vůle. A právě za ni si platíme policii a státní zástupce. Síla už je: 108 hlasů na nejvyššího nácka k vydání k trestnímu stíhání stačí.

Na sabotáž Okamury ve sněmovně nechybí jen norma, ale také „koule“. Laskavé označení Tomia za „kazisvěta“ z úst jeho bratra Hayata je jako „jdi k šípku“ tváří v tvář rváči při hádce ve čtvrté cenové. O ruských vazbách SPD si cvrlikají vrabci na střeše. Podívat se důkladně na financování strany a majetky jejích hlavounů by nebylo od věci. Čílit se nebo apelovat na morálku skrze twitter zjevně nestačí. Přišel čas odvážných. Ti s „koulema“, vystupte z řady!

Mohlo by se vám také líbit...