Kolaborace. Ne selhání, ale zločin proti vlastní zemi. Hráli jsme v ní smutný prim za válek a okupace. A je tu pořád. Má svoje generály, štáby i pěchotu. Jako za Bilaka. Žold chodí ze Stromovky, rozkazy z Kremlu. Už není tajná: zas je z ní partajní doktrína: politika nácků, Hradu a bolševiků. Teď přišel čas ukázat věrnost Putinovi a splatit dluhy: za důchod v Lánech a „bungalow“ na potom, za kvartýr pro dceru a školu v Londýně, za tepláky od Mattragi. Za garáž s Astony, za cihlové monstrum s tubusy. Za prachy na šibenice a výdaje na kompars. Za vleky, rybníky, za kšefty z Východu. Za kyslík pro proruské instituty s užitečnými idioty: se starci bez mravů. A hlavně: za ticho moskevských archívů…

Kolaboranti mobilizují. „Hnutí SPD považuje současné dění na Ukrajině za důsledek tlaku zpravodajských služeb pod taktovkou USA, Velké Británie a některých států NATO, které se snaží rozpoutat válečný konflikt mezi Ruskou federací a Ukrajinou“, povstal Okamura, sotva vjel do Ukrajiny první okupační „gruzavik“. Přeloženo do ruštiny: rubly přišly.

„Prezident republiky Miloš Zeman konstatuje, že vstup ruských vojsk na území separatistické Doněcké a Luhanské lidové republiky zvyšuje riziko vojenského konfliktu a snižuje naději na diplomatické řešení“, píšou z Hradu. Konstatuje místo odsuzuje a okupaci má za „vstup“. Vrchní velitel ozbrojených sil členského státu NATO kolaboruje s nepřítelem! Černá je bílá, levá je pravá a agresor je mírotvorce. I mobil mu vrátili, kdyby chtěl car novinky: zítra totiž k okupaci Ukrajiny zasedá Bezpečnostní rada státu. Se Zemanem v čele…

A bolševik? Klasika. „Ještě před týdnem by mě ani nenapadlo, že Putin zvolí toto jasné řešení a uzná Doněckou a Luhanskou republiku a vzápětí vyšle na uklidnění situace mírotvorce..To bude možná ještě větší facka samolibé nadutosti Západu…Osobně cítím nádherné pocity uvolnění po měsících jednostranné euroatlantické propagandy plynoucí z ČT a od našich politiků podporujících svorně banderovskou Ukrajinu“, horlí okázalý kolaborant, komunista Ondráček. Celej táta… Jojo, ten, co chtěl v 89 oplotit a nechat „vychcípat“ Prahu.

Kompromis tu není možný. Země, vzdálená ruské invazi na Ukrajině pár set kilometrů, nesmí kolaboranty pustit už ani o krok dál. Politické, srdcervoucí proklamace o podpoře Ukrajině je nezastaví. Zato utnout tipec velezradě naplněním zákona je za minutu dvanáct. Opatrnické ticho žalobců a policie kolem velezrádců je prohrou právního státu, jenž Rusko vyhlásilo za nepřítele. A tolerovat jeho pátou kolonu s hnědou klakou v ulicích. s kolaboranty v institucích i médiích včetně Rady České televize a Rady rozhlasu, je kardinální chyba. Rukavičky patří k míru, ne ke zradě.

V republice žije kolem 50 000 Rusů, z toho 30 000 v Praze. Počty nelegálních nevíme. Přestože se jim zpátky nechce, většina z nich Putinovi tleská a na Čechy plije. Scénář mívá Kreml stejný, záminka k jejich „záchraně“ se vždycky najde. Dneska Ukrajina, zítra Slovensko a pak Česko. Občané bděte!

Mohlo by se vám také líbit...