Vypněte nepřítele!

Marnost. Sebehlučnější vodopád slov a hřmotných prohlášení neumlčí její přítomnost v mysli. Kremelská kreatura uchvacuje cizí zemi s jistotou, že bez boje ji svět neubrání. A že by ruská válka s Evropou byla světovou: jadernou a poslední. Lhát si nemá smysl, hydře utržené ze řetězu můžou useknout hlavu jen vlastní. Doma. Ruští oligarchové, kteří ji živí a drží při síle, ale od teď se nedostanou k miliardám, k palácům, ke svým firmám a impériím, fotbalovým klubům, k jachtám a soukromým plážím mimo domovinu. Putin ohrožuje jejich blahobyt: ruble nejsou dolary. A novičok je v Moskvě k mání. Na Ukrajině jsou první mrtví rukou agresora. A padnou další: nevinní otcové a matky, synové a dcery. Známe to z vlastní historie: „Smrt na tyranu není zločinem“.

Jakkoli dnes mluví jinak, včera tuzemská pátá kolona Kremlu tleskala. Výčet servility Miloše Zemana by byl nekonečný. Počínaje jeho někdejší účastí na parádemarši na Rudém náměstí, konče očerňováním domácí i spojeneckých tajných služeb a dehonestací jejich varovných zpráv nejen kolem Ukrajiny. Uvěřit upřímnosti prezidentova televizního projevu, v němž dnes ruský útok odsoudil, je nemožné. Dokud mu budou sekundovat ruská spojka Nejedlý a rusofilové z prezidentské kanceláře, jde jen o marnou snahu neodejít z Hradu s pověstí totálního zrádce. Potlesk parlamentu za herecký výkon v dnešní ČT si proto nezaslouží.

Paměť je sviňa, stále v ní máme i jiné užitečné idioty, kteří psali obdivné dopisy samotnému Putinovi: „To, jak se věc dnes (na Ukrajině) vyvinula, je logickým výsledkem tehdejšího tragického selhání Západu…A jinak je fajn, že se to už nějak rozuzlilo. Dopadlo to nejlépe, jak mohlo“, radoval se před pár dny „přítel Ruska“ Vyvadil. Ten, který na mě podával trestní oznámení pro „vlastizradu“. Za varování, že by tu proruský Zeman uvítal občanskou válku. Rozdělená země je přece vždycky slabší. A takových tu není málo.

Jejich tribunou jsou dezinformační weby, sloužící zájmům Kremlu. Že jsou soudně uznanou „ruskou žumpou“ potvrzuje pravomocný rozsudek, jenž dal zapravdu deníku Forum 24. Který popsal Parlamentní listy jako permanentně šířící lži, dezinformace, názory extremistů a agentů StB, výrazně se podílející na prohlubujícím se rozvratu české společnosti a na ruské hybridní válce proti západním demokraciím. O Sputniku, Aeronetu a dalších desítkách zdejších poboček ruské propagandy ani nemluvě. Vláda Petra Fialy chce teď vydat spoustu peněz na boj proti dezinformacím. Bez nich se manipulace s fakty o ruském zločinu na Ukrajině neobejde. Správný krok. A nutný… leč nákladný a zdlouhavý. Válka už běží. Mimořádná doba vyžaduje mimořádná opatření. A podpora nepřítele je trestný čin. Zákon musí být na straně pravdy a účel světí prostředky. Česká vládo: vypněte je!

Mohlo by se vám také líbit...