Bradáčová na zteč!

Nezklamali. Už sedmnáct hodin v kuse zkouší Burešova hvězdná pěchota „rétorické“ manévry na Fialovu vládu. Televizní kamery ve sněmovně dělají divy: u Babišových pohůnků trumfnou i Venušiny kuličky. Ukájení ega jejich chlebodárce tu totiž nebere konce. Po půldruhé hodině patologického lhaní ve vzrušené fistuli, střídané zmrzačenou češtinou, předal Bureš štafetu svým partajníkům. Lže se tu ve všem: Babiš měl prý covid pod kontrolou, chaot je tu Válek… který je ministrem pouhých šestadvacet dní. Fiala prý nemá řešit covid, protože ho už vyřešil… Babiš. A podle Bureše (cit) „není covid nějaký zásadní problém“. Pozůstalí po 35 000 obětí covidu za jeho éry musí být na prášky.

A dál: Nová vláda prý nemusí šetřit, protože s Babišem rozkvetla celá země. I v EU je prý velké zvíře, za dveřmi s ním chtějí být státníci na tykačku. Zato Fiala je podle něj v EU „nounejm“ a jeho vláda se tam nedomluví. Že Babišovy urážky europoslankyň řešil dokonce předseda Evropského parlamentu a jak válí anglicky Schillerová, Metnar, Dostálová ad., samozřejmě ani slovo. Navíc: Babiš nám prý „zařídil tisíc miliard z evropských fondů“…Kolik z toho pro své firmy ale neřekl. A majstrštyk nakonec: Vlastimil Válek si má vzít tlumočníka do češtiny… radí mu Hotentot z Průhonic, jenž nedá dohromady souvislou, natož českou větu.

Je dávno po půlnoci a exhibice pokračuje. Jindy distingovaný, leč teď unavený Petr Fiala, špitl na konci přestávky kolegovi Jurečkovi, že ho to „už se.e“. Koho ne, že jo. Nás taky. Slovy Babišova zahradníka Šablatůry „chudoba sedí u počítače“ a hledí na tu spoušť. Jen dořečnil Babiš, tzv. „předseda opozice“, promluvil Metnar, bolševický esenbák z normalizačního pluku VB v Hrdlořezích…jak moc prý zvedl obranu a makal pro NATO. A že armáda pod Černochovou bude na nic. Z hloubi pultu tu dělal prozměnu bžundu Nacher. Z Kalouska, který tu už dávno není. O kalousovi ušatém. Nikdo se nesměje, hýká jen Kolovratník. Snaživě a v zorném úhlu stranického šéfa.

Vadí tu všechno, ministři navíc, rezignace slabého policejního prezidenta, digitalizace, Farský, obsazení resortů, cokoliv. Celý program nové vlády. Vadí i ministři, kteří se šli vyčůrat. Trubce z Varů i turbulentní nestydě, holičově Jermanové. Zduřelé ego si tu pase i Burešova poslankyně Pastuchová. Peskuje dokonce řídícího schůze. U Jan Bartošek ale nepochodí. Mít ve sněmovně za všech okolností ohled na pohlaví nelze: vybraly si tvrdou branži a soutěž bez servítků. Politiku. A chovají se jako „čuně“…

Tuhle noc 108 v klidu probdí. Je to únavné, ale vládnout bude tak jako tak.. i po téhle přehlídce marnosti. Neměla by ale ztratit paměť: zlu se neustupuje. Dneska škodí ve sněmovně, zítra to zkusí na Hradě. Proto Bureš plaší spravedlnost, křičí, fňuká, podplácí, slibuje, vyhrožuje a zastrašuje. Spoléhá na imunitu a přízeň lůzy. Je čas se ho nebát, už nemá moc, jenom prachy. Zda na svobodu či fešácký kriminál uvidíme, až justici konečně „narostou koule“. Prostor v gatích teď má a včera bylo pozdě. Kdo jiný by je měl zkusit, než Cattani v sukních. Bradáčová na zteč! Jménem republiky!…

Mohlo by se vám také líbit...