Estráda ubohosti

Jsou směšní. Sotva zasedla nová vláda, hrají symboly kýče a tupé partajní služebnosti říznou opozici. Dostaly to befelem od Babiše. Hlavní fraška bude zítra ve sněmovně, před hlasováním o důvěře vládě. Burešovi ochotníci tam dají estrádu pro naivní stáří a pro štamgasty, kteří prošvihli osud v putykách. Pro všechny okoralé mozky, co jsou k mání za pár stovek. Scénář je osvědčený: hraje se jak podle příručky od Göeb.lse: „Stokrát opakovaná lež se stává pravdou“. Prchal už víc neumí. Nevyhořel, byl a je jen prodavačem klamu… a cena „koksu“ prý zatraceně roste.

Repertoár známe předem. Žádná řachanda, zas jen šmíra. O krkavci Fialovi a Jánošíku Babišovi, co bohatým bral a chudým dával. Jeviště bude plné: ochotníků mraky. Z Babišova ansámblu tu mají roli všichni, kteří roky potápěli zemi. Tu hlavní brněnská účtařka, penězokazec Alena. Císařovna „fotošopu“. A dvojvaječný Karel. Iluzionista a Babišův Pat i Mat. I Kyklop Klára bude! A Velký Patrik, ten démon věčných ambicí a okopávač kotníků. Vystoupí taky Aleš, legendární mistr převleků. Znají ho snad v každé partaji, jde z kabátu do kabátu. Ještě chvíli to ale posype u estébáka, tak bude i zítra ochotně za medúzu. Jde mu nejlíp: útočí ze dna, rychle mění barvu a sliz umí vážně na jedničku!

Nikdo ale nezahraje Burešovu „Lezprd.l“ tak skvěle, jako Jana z Varů. Její číslo bude Prchalův majstrštyk: dutá trubka, která mluví. I u fízla si vystačí s jednou větou. Tu nacvičila už u Zemana. „Skláním se před vaší moudrostí“, zalká zítra obligátně ve sněmovně směrem k Babišovi. Pak skočí šipku a zmizí mu v hnědohlednu. Jistě bude i hudba a tanec: když Radka pustí ve sněmovně na piedestal, zabrnká na kytaru i zakřepčí. Předehru mají na krku Babišovy roztleskávačky Kořanová a Melková. Voliči jim dali kopačky, ve sněmovně nezůstaly. Zvyk je ale železná košile: makat se jim nechce. Ani doma v Plzni prodávat nábytek, ani kvílet ve sboru. Levné obědy ve sněmovně a iluzi významnosti si teď užívají coby asistentky exkolegů z ANO a Babišovy „ficky“, které živí pomlouvání koalice na netu. Za naše, samozřejmě…

Zítra nás čeká premiéra ubohosti. Cirkus pro b.bé. Oligarcha, zločinec, ostuda Evropy a bolševický agent Bureš tu bude za hodného. Za svorník země a našeho tátu: potřebuje se totiž vyhnout trestu. A být zvolen prezidentem. Zatímco servilní kohorta, jež roky kryla jeho zlodějny, má s ním na svědomí mrtvé a podílela se na rozvratu veřejných financí a vyloupení státní kasy, bude teatrálně bít na poplach před vládou Petra Fialy… která funguje pouhých (sic!) 25 dní! A jež musí Babišem zplundrovanou zemi postavit na nohy. Možná se ale zítra dočkáme i legrace. Až půjde opoziční Alena po krku jazykově excelentně vybavenému Janu Farskému. Kvůli studiu v Americe…Závist je sviňa.

Má recht, Alena… „Ví vil sí…“

Mohlo by se vám také líbit...