Ivana Zemanová-Zbytečná. Císařovna lenochů

Česká paní Colombová. Víme, že existuje, ale nikdo ji neviděl. Dlouho. Naposledy loňský podzim: jako z vosku, suše a bez mimiky oznámila lidu, že Miloše miluje. Místo pravdy, jak je na tom Zeman se zdravím v reálu, jen umělé zvuky. Hudba z Marsu podle not vlekaře. Ivana Zemanová není první dáma. Je neviditelná a nečinností v luxusu prezidentských sídel od Lán přes Lumbeho vilu nezapře manžela. Taky je flákačem roku. Za naše. S výjimkou tyátru z armádní střelnice, kde si před léty v maskáčích a s kvérem zahrála na bdělost samu a jejího balíku s vitamíny a sto metry plátna na roušky pro seniory za covidu, byl poslední veřejný „výstup“ manželky prezidenta…čistá nula.

Abychom ji ale nekřivdili: starosti má. „Pokud jde o dispozice budoucího bungalovu, to je věc, kterou pan prezident s velkou důvěrou a velmi rád svěřil své paní“, řekla Ovce ke stavbě vily Zemanových v Lánech. Podle odborníků za 20 milionů. Před časem se přitom prezident nechal slyšet, že „na vilu nemá, ale má celoživotní úspory, které mu umožní koupit si malý bungalov“. Zázraky se dějí: už na ni má. Bodejť: skrze někdejší osobní znalost potvrzuji, že Ivana Zemanová byla a zjevně stále je cílevědomá žena.

Mj., rozkošnou historku teď zveřejnil Jaroslav Kmenta a Veronika Kučíková z Reportéra. Při obhlídce stavby, kterou si Zeman nedávno poručil, „vystoupil prezident z limunzíny, udělal jen pár kroků, pak se zastavil a začal bedlivě zkoumat „svou stavbu“. Kochal se. „Hm, tak nám tu domeček krásně roste,“ pronesl spokojeně. Přítomný spolupracovník mu ale sdělil: „Pane prezidente, omlouvám se, ale tohle není váš dům. Vaše stavba stojí vedle“…

Řeči o skromnosti v prezentaci Ivany Zemanové tu neplatí. „První dáma“ si užívá prebendy, ale nefunguje. Ani symbolicky. Ausgerechnet teď, kdy ženy evropských státníků navštěvují uprchlická centra a pomáhají ukrajinským ženám a dětem. Ticho po pěšině je i kolem Nadace Zemanových na pomoc ohroženým dětem v nouzi. „Program (Zemanové) v březnu a dubnu byl zcela přizpůsoben vzniklé situaci vyvolané epidemií, tedy byl absolutně minimalizován a žádné akce se nekonaly ani neplánují“, řekla Ovce pro NEOVLIVNI.CZ, zatímco zdravotnictví masívně rozvolňuje a národ zase maká.

Ivana Zemanová „je i zadarmo drahá“. Razantně sáhnout na rozpočet Hradu je proto namístě: naše země není monarchie, Zemanová císařovna a občan dojná kráva. Pětikoalice má zatím odhodlání. Hyn se ukáže, zda i „koule“…

Mohlo by se vám také líbit...