Opila se hradní Ovce. Kavárně navzdory

Příklady táhnou. Že je Miloš Zeman ikonou mluvčího Ovčáčka už dávno víme. Že i v nezřízeném požívání alkoholu jsme až dodnes netušili. Poté, co z loajality k milovanému vůdci začal kouřit, skočil rovnýma nohama do druhé lekce: zkouší roli opilce.

Včera ve tři ráno přivolali k namol opilému a agresívnímu mluvčímu prezidenta republiky na ulici policii a sanitku. Nereagoval na výzvy k opuštění taxíku a sprostě urážel a napadal záchranáře. Nakonec skončil v ÚVN. Proč byl z Holešovic převezen na tak vzdálené pracoviště, když z Holešovic je spádově nejblíže, takřka „za rohem“ Nemocnice Bulovka, lze vytušit. „Všechna zvířata jsou si rovna…ale některá jsou si rovnější“, píše Orwell ve Farmě zvířat.

Stane se. Kdo z nás se neopil, že jo…Rozdíl tu přesto je: Nejsme spolupracovníky prezidenta, ani moralistními exhibicionisty sociálních sítí a náboženskými fanatiky, reinkarnovanými z bolševika. A týden co týden nežehnáme z hradních výšin prostému lidu. Ovčáček ano.

Ožrat se jako „prase“ a v zažité povýšenosti napadat zdravotníky, kteří padají na ústa únavou a v čase pandemie nevědí, kam jet dřív, je neomluvitelné. Ovčáček není teenager, ale dvaačtyřicetiletý chlápek, spojovaný s úřadem prezidenta republiky. Zaměstnávat policisty a lékaře opileckou arogancí, ausgerechnet za naše peníze, je jinde důvodem pro vyhazov.

Na Hradě ne. Vzorem tam je alkoholik, jenž si přivodil cirhózu jater. Prezident, který má pro opilce pochopení. Bagatelizovat extempore jeho mluvčího, jak na twitteru honem zkouší někdejší mluvčí Václava Klause a dnes PPF pan Ochvat, je ukázkou ryzího papalášství. Výjimky přitom neplatí.

Nečekejme zázraky. Ovčáček se z hříchu vyzpovídá, už teď žádá o odpuštění. Hned potom bude dál moralizovat „havlisty“, „pražskou kavárnu“, demokratické politiky a urážet všechny, kdo neváhají pojmenovat hradní mizérii. Že mu bude odpuštěno je jisté, je Dukův biřmovanec a metropolita má pro Hrad slabost.

Ovčáček se dnes omluvil těm, kteří u jeho ostudy museli asistovat. Ovšem schytá to od svého učitele: Zeman se nikdy nekaje a neomlouvá. „Chlastat“ první ligu v Lánech, na Hradčanech nebo na ulici mají v prezidentské kanceláři zjevně za oběť službě lidu. Za inventář moci. Ovčáček pil ze žalu. Nad novou vládou. Prostě nemoc z povolání…

Mohlo by se vám také líbit...